lauantai 17. marraskuuta 2012

Suklaa-marja -cupcakes


Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta bongattu: Suklaa-mango cupcakes
Tällä alkuperäisellä reseptillä leivoin keskiviikkoiltana ystäväni kanssa cupcakeseja ja erinomaisia tuli niistäkin! Joskin ne olivat mielestämme ehkä hieman turhankin makeita, joten päätin soveltaa reseptiä hieman ja leivoin tänään uuden erän cupcakeseja.

n. 14kpl, pieniin amerikanmuffinivuokiin

Tarvitset taikinaan:

100 g voita
1 dl kaakaojauhetta
2 kpl kananmunia
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita (pakasteena tai tuoreina)

Kuorrutus:

200g Valion Viola sitruuna -tuorejuustoa (tai vastaavaa)
200g Valion valkosuklaa-lime -rahkaa
muutama rivi valkosuklaata
(1 rkl tomusokeria)

Työohje:

○ Sulata voi mikronkestävässä kulhossa mikrossa (tai kasarissa tms. liedellä). Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
○ Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
○ Lisää kananmuna-sokerivaahtoon voi-kaakaoseos ja sekoita (mutta älä vatkaa!)
○ Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
○ Lisää taikinaan jauhoseos ja maito niin, että lisäät niitä vuorotellen.
○ Ruohi suklaat karkeaksi rouheeksi esim. pilkkoen veitsellä leikkuulaudalla.
○ Lisää suklaarouhe ja marjat taikinan juokkoon. Sekoita varovasti, etenkin jos marjat ovat sulaneet/tuoreita!
○ Lusikoi taikina muffinivuokiin, jätä n. puolen sentin kohoamisvara. Voit myös käyttää valmista muffinipeltiä, asetella vuuat muffinipellin koloihin tai ihan tavalliselle uunipellille.
○ Paista cupcakeseja uunin keskitasossa 200°C n. 25min. Ne saavat jäädä keskeltä "kosteiksi" eli hieman taikinamaisiksi., mutta voit paistaa myös läpikypsiksi.
○ Anna cupcakesejen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Kuorrute:
○ Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä n. kädenlämpöiseksi.
○ Sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka, varmista että seos on tasaista. Voit käyttää sähkövatkainta.
○ Lisää halutessasi joukkoon hieman tomusokeria makeuttamaan kuorrutetta.
○ Lusikoi tai pursota kuorrute cupcakesien päälle (käytä pursottamiseen pursotinpussia tai pakastepussia, jonka kulmaan on leikattu pieni aukko).

Extra:

Halutessasi voit tehdä tummasta suklaasta koristeita cupcakesien päälle:
Pilko muutama rivi tummaa suklaata vahvaan pakastepussiin, niin että suklaapalat ovat pussin toisessa kulmassa. Sulje pussi solmimalla tai pussinsulkijalla. Kuumenna mukillinen vettä ja upota pussinkulma suklaineen vesihauteeseen - näin saat sulkaan sulatettua kaikista helpoiten. Ota jokin tasainen alusta, esim. leikkuulauta ja päälystä se leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Leikkaa suklaapussin kulmaan aivan pieni reikä ja pursota suklaasta alustalle haluamiasi kuvioita. Nosta sitten alusta johonkin viileään paikkaan (jääkaapissa nopea), jotta suklaakuviot jähmettyvät. (Temperoimalla suklaan saisi kuvioista kiiltäviä, mutta siihen projektiin en jaksanut ryhtyä). 
Koristele sitten cupcakesit - kaunista ja valmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy / Ask / Fråga / Kerro / Tell / Berätta